Facilitair tekenwerk

2D 3D BIM Bouwkundig tekenwerk uitbesteden aan een facilitair bureau doet u niet zomaar!
Hiervoor zoekt u een betrouwbare partner die kwaliteit levert, flexibel is en snel kan schakelen.
Add 2 maakt tekenwerk voor Architecten – Adviesbureaus en Aannemers. U kunt Add-2 zien als uw “eigen” externe tekenbureau.

Facilitair bureau
We merken het meer en meer, partijen doen alléén nog waar ze goed in zijn (het creatieve proces of uitvoering) en besteden de technische onderdelen uit aan specialisten zoals wij.
We werken (indien gewenst) onder uw bedrijfslogo de meest uiteenlopende projecten voor u uit.

Wij zijn uw “eigen” facilitaire bureau!

Uw ontwerp (VO, DO of TO) in 2D/3D CAD of BIM
U maakt het (schets) ontwerp en wij werken het uit tot complete bouwaanvraag. Daarnaast worden faal- en uitvoeringskosten gereduceerd door projecten in 3D uit te werken.
Met een gedetailleerd 3D model/tekening komen in de voorbereidingsfase knelpunten naar voren die daardoor vroegtijdig kunnen worden opgelost!
De investering in het deze voorbereiding verdient zich daardoor zelf terug!

Naar boven Meer informatie

BIM modeleren

In de afgelopen decenia heeft GRAPHISOFT door continue innovaties ARCHICAD tot de beste Open BIM modelleer software gemaakt. Geschikt van ontwerp tot uitvoering, uitmuntend op het gebied van visualisatie, documentatie, uitwisseling en samenwerking. Met ARCHICAD werk je efficiënt en snel aan alle soorten bouwkundige BIM modellen, van ontwerp tot uitvoering. ARCHICAD's performance is uniek en kan worden ingezet bij kleine en/of complexe projecten. BIM, IFC (uitwisseling / open BIM), modelleren, productietekenen, 2D- en 3D-ontwerpen, is met dit programma mogelijk. Wij kunnen u met ARCHICAD software van dienst zijn. Niet voor niets is ARCHICAD in de bouwpraktijk één van de meest gebruikte BIM-pakketten van Nederland.

Naar boven

Schetsontwerp
Voorlopig Onwerp

Het maken van plattegronden en aanzichten en eventueel een realistische weergave van het eindresultaat.
Zowel weergave van in- als exterieur is mogelijk. Dit is een behoorlijk werk en wordt met behulp van computer tekenprogramma’s uitgewerkt.
Dit wordt het Voorlopig Ontwerp genoemd.
Het voorlopig ontwerp wordt verder uitgewerkt naar een definitief ontwerp waarbij externe adviseurs zoals constructeur en mogelijk andere specialisten bij uw plan betrokken worden.
Natuurlijk kunnen wij het aanspreekpunt blijven. Zo wordt het overzicht behouden.

Naar boven

Bestektekening
Definitief Ontwerp

Vergunning
De vergunning (indien nodig) wordt voorbereid. Alle stukken worden digitaal bij de gemeente ingediend. Mogelijk kunnen wij het gehele vergunningtraject begeleiden.
Ondertussen wordt een technische omschrijving samengesteld van uw gebouw. Deze wordt gebruikt om prijzen aan te vragen en u te voorzien van voldoende informatie, zodat u weet wat u krijgt voor uw geld.
Kosten berekening
Nu we precies weten wat er gebouwd gaat worden brengen we de kosten verder in beeld. En wordt de definitieve prijs vast gesteld.
Gaat u akkoord met de combinatie van het plan en de definitieve prijs gaat er gebouwd worden. Uiteindelijk heeft u de controle over wat er gebeurt.

Naar boven Meer weten?

Werktekening
Technisch Ontwerp

De bouwplaats wordt opgestart. Om alle technische informatie van alle partijen op de juiste plaats op de bouwplaats te krijgen.
Worden werktekeningen gemaakt deze geven in detail weer wat er gerealiseerd moet worden. Voor een goede uitvoering onmisbaar en voorkomt veel discusie op de bouwplaats.

Naar boven

Revisie tekeningen

Een revisietekening is een bouwtekening die de veranderingen ten opzichte van de oorspronkelijke tekening zichtbaar maakt.
Deze tekeningen zorgen voor de juiste informatie ten behoeve van uw gebouweheer en zijn onmisbaar bij offerteaanvragen voor prevntiefonderhoud. Ook kunnen deze tekeningen dienen als onderlegger voor mogelijk toekomstige aanpassingen of uitbreidingen.

Naar boven Wat zijn uw mogelijkheden