Visualiseren

Kan u ook niet wachten om uw nieuw ontwerp te zien vooraleer het in ’t echt gerealiseerd is?
Moet u uw opdrachtgever weten te overtuigen met sprekende beelden? Of wil u gewoon uw ontwerp in 3D aftasten en zoeken naar de meest geschikte vorm en verhouding?
Natuurlijk kunnen wij uw 3D model in dverse formaten presenteren en ook 2D weergaven van gevels en plattegronden op schaal is mogelijk.

Nodig ons geheel vrijblijvend uit over uw mogelijkheden 3D visulisatie met behulp van SketchUp
INFROMEER BIJ ONS NAAR DE KOSTEN

Naar boven Meer informatie

VAN 2D NAAR 3D

Gebeurt het ontwerpproces van 2D naar 3D of omgekeerd? Wie in de bouw werkzaam is heeft leren denken in plattegronden en doorsneden. Het ontwerp zit 3D in onze gedachten maar we gebruiken nog steeds heel vaak plattegronden en doorsneden om het 3D ontwerp in ons hoofd te bewerken. Vandaar, maar ook wegens de beschikbare middelen, dat nogal dikwijls eerst plattegronden, daarna doorsneden en dan pas een 3D model uitgewerkt wordt. De laatste jaren zit een kentering in het denkproces van ontwerpers. Men beschikt ondertussen over tools die ons helpen om het 3D model uit onze gedachten op snelle, accurate en vooral dynamische wijze te bewerken in een virtuele ruimte. Eens het model gekneed is kunnen plannen en doorsneden afgeleid worden. Van 2D naar 3D of omgekeerd, in beide gevallen ligt het grootste knelpunt in de terugkoppeling. Veranderen de plannen dan moet het 3D model aangepast worden, verandert het model dan moeten nieuwe plannen en sneden gegenereerd worden. Om een permanente wisselwerking tussen model en plannen te verwezenlijken zijn uiteindelijk gerealiseerd in BIM software, zoals Archicad. Als we aan ‘plannen tekenen’ denken, denken wij in eerste instantie aan diverse CAD programma's. Als we daarentegen aan 3D denken dan zijn er verschillende opties zoals Archicad, SketschUp in ons gamma.
Naar boven

ARCHICAD 23

In de afgelopen decennia heeft GRAPHISOFT door continue innovaties ARCHICAD tot de beste Open BIM modelleer software gemaakt. Geschikt van ontwerp tot uitvoering, uitmuntend op het gebied van visualisatie, documentatie, uitwisseling en samenwerking. Met ARCHICAD werk je efficiënt en snel aan alle soorten bouwkundige BIM modellen, van ontwerp tot uitvoering.

Uitwisseling van alle gangbare bestandsformaten naar IFC, Autocad Dwg, Sketchup Adobe pdf etc. is rechtstreeks mogelijk en wordt door ons op deze wijze ingezet.
Naar boven

BIMx

Een virtuele wandeling (in 3D) maakt je ontwerp inzichtelijk voor iedereen. Of het nu gaat om een eenvoudige woning of een complex gebouw zoals een ziekenhuis, met BIMx krijg je een indruk voordat er zelfs maar een steen op de andere is gezet. Je bepaalt zelf hoe het model gepresenteerd wordt. Maak gebruik van zoninval, perspectief en de verschillende weergaven (realistisch of abstract) om het plaatje compleet te maken. Met BIMx kun je het ontwerp echt laten ervaren door de opdrachtgever. De mogelijkheden zijn eindeloos. Papier is verleden tijd met BIMx BIMx is de integratie van het interactieve 3D BIM model en de 2D documentatie. Dit is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van BIM die papieren tekeningen overbodig maakt. Met BIMx kan de volledige documentatie van een project op een tablet meegenomen worden én is alles via internet te updaten.
Naar boven

SKETCHUP PRO

SketchUp blijkt een oplossing met een minimum aan inspanning een maximum aan resultaat willen verkrijgen. SketchUp biedt met een geringe inspanning al leuke resultaten. Uiteraard kan men SketchUp gebruiken om iets uit te tekenen en te presenteren dat al bedacht is of zelfs al bestaat. Maar SketchUp kan evengoed en nog beter aangewend worden om het ontwerpproces zelf te ondersteunen.
Naar boven

Foto kleurenvoorstellen

Benieuwd wat de uitstraling wordt van uw gebouw of woning na een make-over.
Wij kunen met gebruikmaking van fotobewerking snel een realistisch beeld geven van uw kleurenvoorstel(len).
Het beeld kan stapsgewijs opgeroepen worden en in een presentaitie worden opgenomen.
U levert een duidelijke foto(liefst op een zonnige dag genomen) in JPG-formaat geeft aan welke aanpassingen gedaan worden of welke voostellen gewenst zijn.
Eens het model gekneed is kunnen plannen en doorsneden afgeleid worden. Van 2D naar 3D of omgekeerd, in beide gevallen ligt het grootste knelpunt in de terugkoppeling.
Vraag geheel vrijblijvend naar kosten en levertijd
Naar boven

Interieur tekenwerk 3D

Wat voor het visualiseren van het exterieur geldt geddt natuurlijk ook voor het interieur.
Je wilt niet wachten tot het gerealiseerd is om het eindresultaat te zien. Of wil u gewoon uw ontwerp in 3D zoeken naar de meest geschikte inrichting.
Het beeld kan stapsgewijs opgeroepen worden en in een presentatie worden opgenomen.
Naar boven U wilt een afspraak

Verkoop tekeningen 3D en 2D

Het is de kunst om snel een beeld te geven van wat u wilt verkopen om kopers snel te intresseren.
Een 3D visualisatie is her uitermate geschikt voor.
Het beeld kan stapsgewijs opgeroepen worden en in een presentatie worden opgenomen.
Ook kan snel een voorstel gemaakt worden welke mogelijkheden het het vastgoed heeft met betrekking tot uitbreiding of nieuwe invulling.
Mocht een koper overgaan naar een verbouwing waarbij onze hulp wordt ingeroepen dan kunnen wij met u een zeer gunstig tarief afspreken.
Naar boven Neem contact op